Broşür tasarımı neden ilgi çekmez: 10 sebep

broşür tasarımı

10 maddede başarılı broşür

Günümüzde çoğu işletme sahibi, ürünlerini pazarlamada broşürlerin önemini biliyor. Bu nedenle genellikle buna uygun bir reklam ajansı tercihi yapmak eğilimindeler. Ancak broşür tasarımı istenilen ilgiyi görmüyorsa, bunun bazı sebepleri olabilir. İşte bu nedenlerden dikkat edilmesi gereken on önemli madde:

 

Görsel çekicilik için

1. Broşür Tasarımı Sektörünüzdeki İmajla Uyuşmuyor

Finans sektöründeyseniz, grafik tasarım çalışmasını muhafazakâr ve geleneksel tutun. Perakende veya eğlence sektöründeyseniz, hedef pazarınıza hitap eden daha rahat bir görünüm seçin. Hizmet sektöründeyseniz ürün mesajlarını dikkatli seçin. Yoksa tasarım başarısız olacaktır.

2. Broşür Tasarımı Önemsiz Posta Gibi Görünüyor

Broşürleriniz önemsiz posta gibi görünüyorsa, değerlendirilmeden atılıyorsa, insanlar sizin satış konuşmanız için de aynısını yapacaktır. Broşür tasarımınızın profesyonel ve görsel olarak çekici olduğundan emin olun, böylece insanlar gerçekten okuyacaktır.

3. Broşür Tasarımı Görsel İlgi veya Dikkat Çekici Değil

Bir broşür tasarlarken, görsel ilgi ve dikkat çekici unsurlar (madde işaretleri ve resimler gibi) bularak potansiyel alıcıların dikkatini çekmeniz gerekir. Sayfadaki tek renk şirketinizin adıysa, kimse bunu fark etmeyecektir ve ürün sönük kalacaktır.

4. Düşük Kaliteli Baskı veya Kâğıt Tercihi

Broşürünüzdeki görseller baskı hatası gibi görünüyorsa (bulanık, parazitli görüntüler gibi) insanlar bununla ilgilenmez. Satış broşürlerinizin net görüntü ve metin içeren kaliteli kâğıda basıldığından emin olun. Gerekirse önceden demo çıktılar (printout) isteyin. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için Shutterstock ya da Freepik sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Etkili pazarlama için

5. Verilen Mesaj Satış Temsilcisiyle Eşleşmiyor

Satış temsilcileri gündelik iş elbisesi giyiyorsa, satış broşürü tasarımı da rahat ve daha az resmi olmalıdır. Takım elbise ve kravatlarında daha formal görünmelerini istiyorsanız, broşür de dâhil olmak üzere diğer tüm malzemeleri de bu tarzda tutmanız gerekir.

6. Hazırlanan Çalışma Metin veya Resimlerle Aşırı Yüklenmiş

Bir broşürdeki metin ve grafik tasarım öğeleri arasında karar verirken mesajınıza uygun olanı seçin. İkisini de dâhil etmeye çalışmayın. Broşürde görsel daha önemlidir. Ürününüz için daha fazla açıklamaya ihtiyacınız varsa, düz metin içeren ek “bilgi sayfası” hazırlayın.

7. Satış Temsilcisi Yeterli Miktarda Broşür Sunmuyor

Satış temsilcilerinizin dağıtacak broşürleri yoksa, neden müşterisi vakit ayırıp, onlarla ürününüzü konuşsun ki? Sektördeki potansiyel alıcıların dikkatini çekmek istiyorsanız, satış elemanlarınızın arabalarında veya evrak çantalarında yeterli miktarda broşür olduğundan emin olun.

 

broşür tasarımı

 

Modern tasarım sunmak için

8. Görseller Ürün Satış Hedefleriyle Eşleşmiyor

Pahalı ürünler satmak istiyorsanız, pahalı ve modern görünen bir broşür tasarımı seçin. Ucuz ürünler satıyorsanız, daha az özellik ve görsel dikkat dağıtıcı şeyler içeren daha rahat bir tasarım seçin. Yani üründen beklenilen satış sürümüne göre tasarım yapılmalıdır.

9. Çok Fazla Yazı Tipi veya Yazı Tipi Kullanılıyor

Çok fazla yazı tipi veya yazı tipi stili, broşür tasarımınızın kaotik ve profesyonellikten uzak görünmesine neden olur. Okunabilir boyutlarda maksimum bir veya iki yazı tipiyle görseli basit tutun. Bu şekilde sunulduğunda broşür daha etkili olacaktır.

 

Güçlü font kullanımı

10. Broşür Tasarımı Çok Donuk veya Soğuk

Broşürleriniz zamanı geçmiş görünüyorsa, insanlar onları incelemek istemeyecektir. Tasarımınızın modern ve şık göründüğünden emin olun. En dikkat çekici renkleri, resimleri ve yazı tiplerini kullanarak sürekli yeni görünmesini sağlayın.

Önerilen makaleler